Aktualności

Tym razem nasi eksperci wypowiedzieli się na łamach Wiadomości Handlowych, naszego partnera medialnego: Pozycja mięs i wędlin wydaje się na rodzimym rynku bardzo stabilna. „Nie wyobrażamy sobie w Polsce świąt bez szynki, kiełbasy czy pieczeni, sezonu grillowego bez karkówki czy kaszanki. Na co dzień chętnie sięgamy po kabanosy i snacki mięsne (na bazie salami czy […]

Czysta etykieta, naturalność, wyroby tradycyjne i regionalne – to jedne z ważniejszych trendów na mięsnym rynku. O preferencjach polskich konsumentów w poszczególnych kategoriach, a także o znaczeniu ekspozycji w ladzie mięsnej w placówce handlowej dla Hurt i Detal wypowiedzieli się nasi eksperci: Dorota Sobieraj i Paweł Waśko. Jak zwiększyć sprzedaż w sklepie mięsnym? Poniżej zebraliśmy […]

Zdrowo, a także funkcjonalnie, ekologicznie i naturalnie, z oznaczeniem „bio” i czystą etykietą – tego poszukują Polacy. Coraz więcej osób chce prowadzić zdrowy tryb życia i dobrze się odżywiać. W odpowiedzi na trendy producenci żywności przygotowali szeroki asortyment, dostosowany do potrzeb i wymagań świadomego konsumenta. Raport dotyczący zdrowej żywności   Jak komentuje Paweł Waśko, Group […]

Zapisz się do naszego newslettera